HypnoBirthing®

natuurlijke, kalme en zachte geboorte

HypnoBirthing®

HypnoBirthing® the Mongan Method

HypnoBirthing® is een complete zwangerschapscursus die moeders voorbereiden op een ontspannen en rustige bevalling. De methode ondersteunt zowel het mentale als fysieke welzijn van de moeder, haar geboortepartner en de baby.Of je in je eigen huis wilt bevallen, in het ziekenhuis, HypnoBirthing® is overal toepasbaar. HypnoBirthing® is niet alleen een filosofie maar tevens een techniek. Het is een ontspannen en stressvrije manier om een baby te baren, gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden.

De cursus bestaat onder andere uit effectieve ademhalingen, visualisatie, een band opbouwen met je baby, fysieke oefeningen, diepe ontspanning (hierbij maken we gebruik van zelfhypnose, dit is niet eng of zweverig juist heel erg praktisch) en je krijgt heel veel informatie. Je leert hoe je een beroep kunt doen op je natuurlijke lichaamseigen pijnstillers waardoor pijn en de behoefte aan pijnmedicatie zal verminderen of verdwijnen.

Wanneer je goed voorbereid bent op de bevalling en vertrouwen hebt, zal je lichaam doen waar het voor gemaakt is. Zoals moeder natuur het bedoeld heeft.

Voordelen

HypnoBirthing® geeft je inzicht en kennis over het natuurlijke geboorteproces waar angst
geen onderdeel van uitmaakt. Door de afwezigheid van de angst kun je je lichaam beter ontspannen en meer endorfine (natuurlijk kalmeringsmiddel) aanmaken. Dit versnelt het geboorteproces en heeft een positieve uitwerking op de gesteldheid van jou en de baby. Angst en spanning zorgen er tijdens de bevalling voor dat je lichaam teveel stresshormonen aanmaakt. Hierdoor gaan je baarmoederspieren elkaar tegenwerken. Dit zorgt voor veel pijn en resulteert ook vaak in medisch ingrijpen.
Het vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. Je blijft fris en energiek terwijl je je baby ter wereld brengt.
De geboortepartner krijgt veel handvaten in de cursus waardoor die echt deel uit maakt van de geboorte en niet alleen toeschouwer is.
De positieve stimulering van de aanmaak van endorfine verkleint, en elimineert in veel gevallen, de noodzaak van chemische verdoving, inknippen en andere ingrepen. Hierdoor is de kans op een natuurlijk geboorte zeer groot.
Door het gebruik van de ontspanningstechnieken van HypnoBirthing heb je minder kans op hyperventilatie als gevolg van oppervlakkige ademhaling.
Door de informatie en kennis van de cursus, geeft je dit veel vertrouwen bij je bevalling, en hou je zelf de controle.

Aanmelden?

Je kunt je opgeven vanaf dat je 20 weken zwanger bent, je hebt daarna nog genoeg tijd om om het je eigen te maken.

De cursus voor moeder & geboortepartner bestaat uit een 5 wekelijkse cursus van 2,5 uur.

  • De groepscursus kost € 259,00 per stel
  • De prive cursus kost € 359,00* (bij jou thuis)

De groepscursus vindt plaats in “De Aandacht”, Vrijheidslaan 22 Valthermond (website).

Verloskundigenpraktijk New Life,  Hoogveen 4 9501 XK  Stadskanaal

Wat zit er bij inbegrepen:

  • Het origineel boek; HypnoBirthing®, the Mongan Method (inc. cd) geschreven door Marie F. Mongan
  • Orginele HypnoBirthing® MP3’s
  • Uitgebreid cursusmateriaal
  • Telefonisch intake gesprek (mocht je dat graag willen)
  • Begeleiding tijdens en na de cursus tot en met de geboorte van jullie baby, telefonisch of per email wanneer je persoonlijke vragen hebt
  • Groepslessen tot maximaal 6 stellen, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijk contact in de gezelligheid van een interactieve groep

Aanmelden? Vul dan het contactformulier in dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Bij een privé cursus worden reiskosten in rekening gebracht vanaf 15 km (€ 0,25 per kilometer).

HypnoBirthing® Seal