Wie ben ik

Mijn naam is Bernice Dijk,  samen met mijn vriend en dochter wonen we in het mooie Tweede Exloermond. Na een mooie zwangerschap en prachtige bevalling hebben we samen een dochter gekregen. Een groot geluk! De bevalling begon gelijk met golvingen (weeën), ik kon ze gemakkelijk opvangen, doordat ik in mijn eigen wereld zat (in diepe ontspanning, en gefocust) eigenlijk in Hypnose zoals bij HypnoBirthing. Ik had er echt de controle over. Na 7 uur kwam onze prachtige dochter ter wereld. De bevalling die ik niet als pijnlijk heb ervaren,  doordat onze bevalling een mooie ervaring was, moest ik hier iets mee doen, ik zou graag willen dat iedereen zo’n mooie ervaring krijgt. Via een televisie programma kwam ik in  aanraking met HypnoBirthing, wat er verteld werd en wat ze lieten zien wat de cursus in hield deed mij heel erg denken aan onze prachtige bevalling.

De kraamtijd was voor ons erg bijzonder. We werden liefdevol verzorgd, we hebben er dan ook echt van genoten. Een prachtige periode, waarbij we nog steeds goed op terug kijken.

In 2015 deed ik de opleiding tot Docent Shantala Babymassage, deze heb ik gevolgd aan de Massage Academie in Apeldoorn. Een mooie cursus waarbij de baby echt centraal staat. Je baby heerlijk masseren, echt pure ontspanning voor ouders en baby.

Maar ik bleef denken aan onze prachtige bevalling, ik moest de cursus HypnoBirthing gaan doen. Zwangeren laten zien dat een bevalling mooi kan zijn, thuis of in het ziekenhuis.

In 2016 besloot ik de Cursus HypnoBirthing te gaan doen. Een HypnoBirthing is een mooie/praktische cursus waar bij je leert in diepe ontspanning te gaan, ademhalingstechnieken toepast, precies zoals ik het ervaren had tijdens onze bevalling. De cursus is heel erg breed. Geboorteplan opstellen/maken, prenatale, perinatale en postnatale binding, ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken, Rebozo,  diverse scripts, informatie over borstvoeding. Wat ik heel erg belangrijk vind is dat de geboortepartner er bij word betrokken bij de cursus. Geboortepartner kan bijvoorbeeld aanwijzingen geven voor de moeder, of de moeder masseren, etc. Dit is een kleine gedeelte van de cursus, om je een indruk te geven.

Mijn werkgebied is: Gemeente Borger/Odoorn, Gemeente Stadskanaal, Gemeente Aa en Hunze, Ter Apel & Emmen. Woon je elders schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer informatie? Of heb je een vraag?

Stuur je vraag via het contactformulier, of stuur een e-mail.